Faalangstexamen

Invoering faalangstexamen

Kandidaten met faalangst kunnen een speciaal praktijkexamen, het faalangstexamen, afleggen. Een uitgebreide proef die het afgelopen jaar bij het CBR werd gehouden leverde positieve resultaten op. De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de gespannen kandidaat en leidt tot een realistischer prestatie tijdens het rijexamen. Vandaar dat de minister van Verkeer en Waterstaat heeft besloten het examen definitief en landelijk in te voeren.

 

Voor wie is dit examen geschikt?

Het examen is speciaal afgestemd op mensen met faalangst. Het gaat om kandidaten waarbij door angst het normale denken en functioneren geblokkeerd kunnen worden, meer dan door een normale spanning bij een examen. De kandidaat met faalangst kan daardoor tijdens het examen niet laten zien wat hij in huis heeft. Door de speciale aanpak tijdens het faalangstexamen kan de kandidaat dat wel laten zien.

 

Het examen

Het faalangstexamen duurt 80 minuten, dat is 25 minuten langer dan het gewone B-examen. De extra tijd wordt door een speciaal geselecteerde en getrainde examinator benut om de kandidaat extra op zijn gemak te stellen en voor te bereiden op de rit. Hierdoor heeft de kandidaat ook de ruimte tijdens het examen een time-out te nemen als de druk te veel oploopt. Het examen is niet makkelijker dan een regulier B-examen. De norm om te slagen is hetzelfde. De kandidaat met faalangst moet tijdens dit examen, net als alle andere kandidaten, laten zien dat hij in staat is om veilig en verantwoord aan het verkeer deel te kunnen nemen.Het faalangst examen kost wel € 65,- meer.

IN MAART 2015 BEN IK GESLAAGD ALS FAALANGST INSTRUCTEUR


Autorijschool Hans Mulder Almere:
Dotterbloempad 8, 1338TH, Almere-Buiten
tel: 036 8443633 / 06 10160201 e-mail:    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.autorijschoolhansmulder.nl   is ook te vinden op    www.facebook.com

 

 

 

 

jlessen, rijles, autorijschool, rijschool mulder almere, autorijschool mulder almere, rijschool almere, autorijschoolalmere, rijschool, hansmulder, hans mulder, hans nulder, Rijles in Almere, Rijles in Dronten, Rijles in Hilversum, Rijles in Weesp, Rijles in Lelystad,Rijles in Eemnes, Rijles in het Gooi, Rijles in Huizen, Rijles in Bussum, Rijles in Naarden, Rijles in Blaricum, Almere, autorijles, CBR, Theoriecursussen, theorieles, Theoriecursus, autotheorie, aanbiedingen, 't Gooi, actie, aanbieding, verkeerstheorie, 2todrive, begeleid rijden, coachtodrive